Barcelona er den ideelle rejsedestination for arkitekturinteresserede

Barcelona er Spaniens næststørste by og Cataloniens hovedstad. Med det samme man træder ind i byen, forstår man godt, hvorfor den er kendt for sin arkitektur. Du kan opleve alt fra smukke katedraler, store monumenter til mere moderne arkitektur. Det er særligt den catalanske arkitekt Gaudi, der har sat sit præg på byen under den modernistiske bevægelse.

 

Besøg Gaudis arkitektoniske værker

Her er en guide til fire af Gaudis mesterværker, som du ikke må gå glip af:

  • La Sagrada Familia, også kendt som templet for den hellige familie, er en arkitektonisk perle. Gaudi arbejdede på kirken i 43 år, men konstruktionen er aldrig blevet færdig.
  • Casa Mila eller La Pedrera (Stenbruddet) er en berømt bygning, som indeholder en række lejligheder. Bygningen har en imponerende smuk facade, og stilen repræsenterer på bedste vis Gaudi.
  • Casa Batllo er et enestående hus, som er bygget oven på en anden bygning. Ligesom Casa Mila kendetegner bygningen Gaudis stil med bølgende bevægelser og smukt glaseret tegl.
  • Park Güell er en meget berømt park, hvor du kan gå en tur i eftermiddagssolen, få dig en kop kaffe på cafeen og nyde både Gaudis modernistiske arkitektur, men også hans lærlinges.

 

Flere arkitektoniske perler

Det er ikke kun Gaudis værker, som pryder byen. Den berømte katedral Santa Maria Del Mar er et must-see, når du er i Barcelona. Derudover skal du helt klart opleve EXAMPLE distriktet. Her er alle bygninger lige høje, og alle blokke har runde hjørner. Nogle mener, at dette skaber en gitterfornemmelse, fordi alle bygninger ligner hinanden. Selvom det måske kan betyde, at du farer vildt, er distriktet alligevel et besøg værd. Husk at medbring dit kamera, når du tager på tur for at opleve dens enestående arkitektur. Overalt vil du have mulighed for at tage nogle helt unikke billeder, som du efterfølgende kan samle i en fotobog. På den måde får du mulighed for at gense nogle af dine smukker minder fra rejsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *