3 ting du SKAL opleve i Barcelona

Når man skal ud at rejse, er det altid vigtigt på forhånd at have gjort sig nogle tanker om, hvad man skal lave, og hvad der er vigtigt at se, så du ikke efter hjemkomsten kommer i tanke om ting, du egentlig gerne ville have oplevet – for nu er det for sent…

Ud over de meget traditionelle seværdigheder som f.eks. Picasso-museet, finder du også et hav af andre spændende oplevelser, du kan tage med hjem i bagagen.

Det smukkeste arkitektur

Barcelona er kendt for mange ting, og en af dem er uden tvivl de mange flotte bygninger, der er. Den spanske arkitekt Antoni Gaudí har stået for en stor del af dem, og de er bestemt nogle, du ikke vil gå glip af, når du besøger den spanske storby. Iblandt hans værker finder du parken Güell, som blev bygget i starten af 1900-tallet, og som faktisk i starten blev tiltænkt de rigeste familier i Barcelona. Parken er ufatteligt smuk og helt unik med de forskellige elementer, der er blevet brugt. Blandt andet er mosaik et gennemgående element, og så finder du også flere meget smukke udsigter fra parken.

Derudover er bygningen Casa Mila bestemt et besøg værd, som også er lavet i starten af 1900-tallet. Det er en ejendom fyldt med private lejligheder, og på loftet er der også et mindre museum med endnu flere af Gaudís værker. Det gennemgående tema i bygningen er bølger, hvilket du slet ikke vil være i tvivl om efter besøget. 

Er du vild med disse af Gaudís værker, findes der endnu flere i samme stil, som du også kan finde i Barcelona, og de er bestemt også værd at undersøge.

En gade med liv

Noget af det bedste ved at være på ferier, er at opleve noget, som man ikke er vant til fra sin egen hverdag. Det kommer du uden tvivl til på gaden La Rambla, som er en gågade, der går fra centrum og ned til havnen. Her vil du, lige meget hvad tid på døgnet du kommer, altid opleve liv. Der er et hav af boder og butikker, altid musik at lytte til og en masse gøglere, der render rundt og spreder liv og glade dage. Du kommer bestemt ikke til at kede dig her, og det kan tage lang tid for dig at komme gennem gaden, fordi der er så mange spændende ting at stoppe op og kigge på. Det er et af samlingspunkterne for de mest kreative spaniere, og flottere og mere autentiske udklædninger finder du ikke mange andre steder.

Dog skal du også her være opmærksom på, at lige så dygtige som spaniere er til alt det ovenstående, lige så gode er de spanske lommetyve også. Så pas på det, du har i lommerne.

For fodboldfans

Og sidst, men ikke mindst, er der for fodboldfansene elefanten i rummet: Camp Nou. Hjemmebanen for FC Barcelona, som har været det helt siden 1957. Om du er Barcelona-fan eller ej, ja endda om du er fodboldfan eller ej, er det en oplevelse at gå rundt på de ufatteligt store stadion, som er et af Europas største. Der findes et hav af guidede ture rundt på stadionet, hvor du både kan høre om FC Barcelonas historie samt se nogle af de områder af stadionet, som ikke bliver vist på TV. Du kan også vælge at se stadionet på mere traditionel vis ved at holde udkig efter billetter til kampe, hvis der bliver spillet nogle i den periode, du er i Barcelona.

Der findes selvfølgelig en masse flere oplevelser, du kan få i Barcelona, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det gælder om at få noget ud af den tid, man har væk fra den travle hverdag, og hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af det, kan du vælge at optage et lån for at få flest mulige oplevelser med, og ikke sætte begrænsninger for det, du gerne vil. Lån til ferieer.