Derfor skal du rejse til Sri Lanka – Asiens grønne juvel

Det anbefales at rejse til Sri Lanka. I det indiske ocean, sydøst for Indien, ligger Sri Lanka, Indiens tåre. Landet har meget at byde på, lige fra en vidunderlig natur, til et fantastisk dyreliv, til den utroligt venlige og gæstfrie befolkning. Sri Lanka er en grøn juvel, og med sine smukke strande, frodige te plantager og storslåede nationalparker, er der oplevelser for enhver smag.

Klimaet og strandene

Klimaet er tropisk, strandene omkring vestkysten byder på bølger det meste af tiden, mens strandene omkring Negombo lagunen og Bentotat har klart blåt vand og dejlige sandstrande. Er man til storbyer, byder Sri Lanka på levende, tætbefolkede byer. Er man mere til nationalparker, kan man besøge de frodige, grønklædte bjerge og jungler rundt om på denne dejlige ø.

Sri Lanka har, i kraft af sit nærmest drivhusagtige klima, et meget rigt dyre og planteliv, og man vil få chancen for at møde alt lige fra elefanter, til leoparder, til vandbøfler, og et hav af farvestrålende fugle, skildpadder og forskellige aber. En togtur igennem landet er en oplevelse for sig og minder bestemt ikke om noget man har oplevet i Danmark.

Der er mange måder at rejse rundt i Sri Lanka på, lige fra at tage af sted på egen hånd, til en ferie med privat chauffør, men lige meget hvilken stil man er til, så er det en oplevelse for livet.

Seværdigheder

Sigiriya klippens historie går helt tilbage til det 5. århundrede. Den har huset et kæmpe kongepalads, og man kan stadig i dag se omrids af ruinerne, skulpturer og have bassiner. Der har også ligget et buddhistisk munke kloster på klippen.

Pinnawala Elephant Orphanage er også et besøg værd. Elefantbørnehjemmet huser i øjeblikket omkring 90 elefantkalve i alle aldre, hvor de bliver beskyttet og vejledt af børnehjemmets kyndige stab.

Kandy, landets gamle hovedstad, er også landets buddhistiske centrum. Det er en meget charmerende by, som symbolisere den singalesiske storhedstid, og byder på historiske og religiøse mindesmærker.

Unawatuna har få kilometers strand, som ligger i en lille bugt, og man kan fristes til at kalde Unawatuna for et paradis – sandet er finkornet og lyst, stranden er som taget ud af et eventyr og bugten er beskyttet.

En tur til Sri Lanka giver dig indblik i en ældgammel kultur og du får en oplevelse du vil huske. Klik her for mere information om Sri Lanka rejser. Og her for at få seneste opdatering fra Udenrigsministeriet.